Cum suntem noi diferiți
  • Suntem singurii producători de sucuri naturale presate la rece, din Iași
  • Toate sucurile noastre sunt 100% naturale obținute prin presarea la rece a fructelor și legumelor 
  • Nu folosim nicio formă de pasteurizare (încălzire sau HPP) pentru a vă oferi toate calitățile nutritive din ingredientele folosite în producerea sucurilor
  • Susținem producțiile românești prin folosirea fructelor și legumelor naturale de la agricultorii autohtoni

 

Credem că sucul ar trebui să fie natural, proaspăt (fără HPP) și brut (neîncălzit) pentru a beneficia la maxim de nutrienții din fructe și legume.

Sucul natural și proaspăt conține cea mai mare cantitate de fitonutrienți vindecători, enzime și vitamine. Deși nu suntem împotriva HPP (pasteurizare la presiune înaltă), noi am creat aceste sucuri pentru a oferi o alternativă delicioasă de a consuma vitaminele și nutrienții necesari pentru o viață sănătoasă. Cu toate că HPP prelungește termenul de valabilitate al sucului la 45 de zile, substanțele nutritive nu sunt conservate timp de 45 de zile. Sucurile noastre sunt pentru cei care cunosc diferența și împărtășesc credința că sucul ar trebui să fie consumat natural și proaspăt.

Daily Juice este mai mult decât suc, este sănătate la sticlă. Credem că atunci când ne hrănim sănătos, suntem capabili să experimentăm o stare mai bună de claritate mentală și luăm decizii mai bune. Te hrănești sănătos, te simți bine!

Ce este HPP?

Ce este și de ce ar trebui să avem grijă?

HPP (High Presure Pasteurizing) este o formă de pasteurizare care folosește o presiune ridicată pentru a reduce conținutul microbian (chiar și probioticele) în suc. TOATE sucurile care se găsesc pe rafturile magazinelor alimentare, ale sălilor de sport etc. sunt pasteurizate – inclusiv sucul presat la rece. 

Pasteurizarea încălzește sucul și, deși experții declară că HPP păstrează substanțele nutritive, extinderea duratei de conservare a sucului peste șapte zile afectează drastic valoarea nutrițională a acestuia. Antioxidanții, enzimele și conținutul de vitamine se degradează pe măsură ce sucul este lăsat să stea.

O mulțime de oameni beau sucuri presate la rece din motive de sănătate, considerând că acestea își pătrează calitățile nutriționale însă, presiunea ridicată creează căldură și modifică structura enzimatică și proteică și astfel sucurile nu mai oferă beneficiile așteptate. 

 

De ce la Daily Juice nu utilizăm HPP?

Daily Juice militează pentru un stil de viață sănătos. Sucurile de la Daily Juice sunt obținute prin presarea la rece a fructelor și legumelor proaspete, sunt ambalate și livrate imediat,  păstrând astfel o cantitate mare de nutirenți. 

În concluzie, Daily Juice nu pasteurizează sucul, motiv pentru care termenul de valabilitate este mic.

MIT vs. ADEVĂR

Mit: Dacă sucul nu este etichetat ca „HPP”, compania nu a aplicat presiune ridicată asupra sucurilor.

Adevăr: Trebuie să știți că orice suc care are o durată de valabilitate mai mare de șapte zile a fost supuse unei modalități de pasteurizare. 

 

Mit: Dacă un suc este presat la rece, este proaspăt și neprelucrat.

Adevăr: Doar pentru că sucul este presat la rece, nu înseamnă că este proaspăt. Presarea la rece este o metodă excepțională de extragere a sucului din fructe și legume pentru a reține fitonutrienți, vitamine și enzime. Multe sucuri sunt presate la rece și pasteurizate apoi vândute pe piață cu o dată de valabilitate mai mare de o lună de zile. Consumul acestor sucuri generează beneficii îndoielnice. 

 

Mit: Eticheta nutrițională este o reflectare a conținutului de vitamine.

Adevăr: Conținutul de vitamine pentru eticheta nutrițională a fost determinat la scurt timp după extragerea sucului. După o săptămână (și mai ales după trei săptămâni!), substanțele nutritive se degradează, moment în care eticheta nu mai reflectă conținutul exact de vitamine pe care sucul îl oferă.

 

Gândește-te, dacă faci acasă un suc de portocale, vei putea să îl bei și după o lună de la data la care l-ai făcut?